RIP 26/6-2019 , min elskede Milomus måtte sige farvel denne dag, da hans slidt krop ikke kunne mere, jeg er sønderknust og savner ham fortsat meget hver dag, jeg står op om morgenen og opdager først han jo ikke er her mere, når han ikke står og skal med ud med de andre, min tro følgesvend der aldrig veg fra min side, den mest loyale og arbejdsomme ven man kan tænke sig, en ener jeg skal være lykkelig over, har boet hos mig, tak Milo for nogle fantastiske jagt dage og prøver, men ikke mindst hverdagen, hvor dit milde væsen, har hjulpet mange hvalpe og hunde igennem dagligdagen. Jeg vil aldrig glemme dig og tænker på dig hver dag, hver time. Milo flyttede til mig, da han var 20 måneder, han matchede ikke sin tidligere ejer, hvilke jeg takker denne mange gange for. Det var ikke så meget Milo kunne, da jeg overtog ham, han var velsocialiseret, men fuldt af krudt og indenstængt energi.
Han blev købt som jagt hund til at drive med, da han har en suveræn næse og søger et område af, som en spaniel. Men han viste efter få måneders træning, at hans talent rakte langt ud over det normale, så det skulle da udnyttes! Og det må man sige det blev, hans titler taler for sig selv.
Milo er en mindre, kompakt hanhund, med et godt drive. Intet forbigår Milo, når han er på jagt. 
På trods af hans høje engagement, er han rolig omkring mig og meget dirigerbar. 
Milo er en rigtig jagtmaskine, men evner også at holde hovedet koldt, når det går hedt for sig. Hans force er hans super gode næse og vildt findende egenskaber og gode markeringsevne. Egenskaber han giver videre i sit afkom.

Milo er en ukompliceret hund, med en god nerve, som kun tænker på hvad han kan gøre for, at hans fører er glad. Han elsker at træne, om det er på dummyer, koldt vildt eller på jagt, han er ligeglad, bare vi kan lave noget sammen! Han giver altid sig selv 110%. Når han holder fri, sætter han OFF knappen til og ligger bare og bobler i sofaen.
Han kan med alle andre dyr og mennesker, Milo kan man sætte ind til et kuld små hvalpe, han kunne aldrig drømme om at gøre dem noget eller blive sur. Han er flokkens ubestridte leder, uden nogle sinde at knurre eller sætte nogle på plads, retter sagt, hans rolige aura smitter af på alle omkring ham. Han er en meget empatisk hund, der ofte tager sig af de svage i flokken, dyr som mennesker;-))                                                                                                             

Milo er en hund med mange liv, han har levet livet i DEN grad. På trods af mange alvorlige uheld, er han kommet tilbage gang på gang. Værst var det dog, da han var ved at drukne, for snart 5 år siden. Vi var på jagt og ude og eftersøge nogle anskudte fasaner. Milo blev trukket ind i et drænrør med en diameter på ca. 60 cm og 15 meter langt, ind i en stor brønd, der var lås på, hvor han blev kastet rundt som i en centrifuge, efter noget tid blev han suget ud gennem en stor vandlås og ud i havet gennem endnu et drænrør på 15 meter, jeg svømmede ud og nåede hive ham op, før han gik under. At Milo overlevede dette, er fortsat ikke til at forstå, at han ikke tog psykisk skade, er endnu mindre til at forstå, en uge efter ulykken stod han på en Vinder A og hans første apportering var på vand - jeg røg ud i finalen da han ikke var trænet hele ugen og lidt for livlig. Naturligvis tog hans krop skade af denne tur, han blev sidenhen opereret i det ene forben, da han havde brækket en lille knogle, en operation der spåede ham tidlig pension, det fik han så ikke. Han har ligeledes udviklet ikke medfødt Cateract efter ulykken, slag i hovedet kan b.la. medføre Cateract. Han bliver nok ikke en gammel hund, hans krop er slidt, men han er en fighter ud over det normale, og p.t. 9 1/2 år er han still going strong og nyder at få dame besøg, komme ud og træne og være med på jagt og jeg regner med vi har glæde af hinanden nogle år endnu. Han er nu endelig gået på pension fra markprøve livet.
Milo vil altid være mit "hjertebarn", jeg elsker alle mine hunde, men Milo har et sind og en hjerne ud over det normale for en hund, så for mig vil han altid være en ener og jeg er evigt taknemmelig over at han "dumpede ned i min turban" for snart mange år siden. 

Milos 2017

​Så er Milo fyldt 10 år, og stille og roligt begynder man at kunne se han ER en gammel hund, gys og gru. Han er fortsat glad, og hopper rundt om mig hvis han tror jeg har en bold eller en dummy, men det er ikke så meget han kan lave, før han bliver halt.
​Det dårlige forår har været trist for ham, men nu vender det, så han kan komme ud og svømme en masse.
​Han har haft sit sidste kuld hvalpe i Danmark. Over en weekend fik han 2 kuld hvalp på 8 & 7 stk, imponerende af en hund i den alder.
​Han sidste kuld var hos hans opdrætter Bjoljahn, og det var ikke noget der var planlagt. Han blev far til 7 hvalpe med en tæve der er efter min egen Cooper og Chief´s mor.
​Så selv om jeg har mere end rigeligt at se til, med mit skrantende helbred, flyttede hans søn Mac ind i starten af Maj. Vi får se hvad fremtiden byder.
​Jeg gør alt for at Milos alderdom skal blive så indholdsrig og underholdene som muligt, og han er fortsat nr. 1 her i huset, det vil han være forever!


 

Milos 2016

Milo har haft et travlt år. Han har haft flere fine tæver til parring, og det er der kommet mange dejlige hvalpe ud af. Det er sjovt at følge hans afkom og se hvor meget han genetisk giver videre i sine hvalpe. Der går mange kopier af Milo rundt der ude i verden efterhånden.

Hans helbred har det rigtig godt. Den lange sommer ,hvor jeg har kunne svømme meget med ham,  har gavnet ham.

Derfor har jeg besluttet han står til rådighed for et begrænset antal tæver til parring i 2017.

Er det tæver der skal parres første gang, sker dette ved naturlig parring, men de skal være prognostoron testet, det kan man få gjort b.la.  her  -  www.canicold.dk de bedste i Danmark på deres felt!

På trods af han gud hjælpe mig snart fylder TI ÅR ??? hvor er tiden blevet af?! er hans sæd fortsat tip top og han lavede flere store kuld i år.

​Han har været med på opsamlinge et par gange, og det er min største glæde i livet at se den gamle hund fuldstændig lykkelig når han får lov høvle rundt efter fugle, da han desværre ikke kan holde i bentøjet til for meget spæn, må jeg styre hans lyster, var det op til ham selv, var han på jagt alle ugens 7 dage!

​Jeg møder mange af Milos hvalpe der ude i verden og det er bare dejligt! Det er sjovt at se ting fra ham slå igennem på afkommet og høre historie om hans hvalpe.


 


Milos 2015
 
I 2015 blev Milo udtaget til at reprænsentere Danmark ved Coup de Europe - Europa Mesterskabet på A prøver, individuelt og for landshold. Jeg fik Milo i form igen, men desværre stod mit eget helbred ikke distancen, så jeg blev nød til at melde fra Coup de Europe 2015. Rigtig ærgeligt, men jeg kunne ikke byde DRK og holdet, at de kunne risikere at stå i Sverige, med en Tanja der var skæv af smertestillende medicin eller ikke kunne stå ud af sengen af smerter, det er en hold præsentation og ingen på holdet kan undværes. Det var en tung, men rigtig beslutning. Derved er Milo nu endelig blevet pensionist, han er nok også ligeglad om han henter fugle på prøver eller på jagt. En ære er slut, jeg har elsket at fører denne hund på prøve, specielt de seneste par år, hvor det har været som om, vi kunne læse hinandens tanker. Tak for alle dine fantastiske reslutater Milo!!!


 

Milos 2014
 
Planen var at Milo skulle gå på pension 2013, efter han vandt sin sidste Vinder A nov. 2013, troede jeg da.
Han blev støvet af i 2014, og satte de unge hunde på plads, ved at blive 1. vinder på sæsonens første Vinder A, blive 2. Vinder på nr. 2 prøve og igen 1. Vinder på sæsonens 3. Vinder A.
2014 blev til 2 x 1. vinder og 1 x 2. vinder, alle med CK, en flot aflslutning på hans karriere. Milo går på pension, fra konkurence verden og vil blive brugt til jagt.
Milo var udtaget til at deltage på ICC 2014 i Frankrig, men pga en skade, kom han ikke afsted og Cooper måtte være stand in.
Milo får stadig jævnligt damebesøg og jeg har den store glæde at møde meget af hans afkom, hvilke jeg er yderst tilfreds med udfaldet af. 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite