Coopers historie & nyheder  Coopers stamdata   Coopers stamtavle   Coopers resultater

 
Cooper & jeg på WT i England
Jeg hentede Cooper i England da han var 10 uger. Han er opdrættet hos www.swainelabradorgundogs.co.uk. Jeg havde hans kuld bror med hjem, og jeg var aldrig i tvivl om, at det var Cooper jeg skulle beholde, allerede fra han var hvalp var en en køn hund og viste gode naturlige medfødte talenter.
Cooper er en stor og stærk hanhund, der trods sin styrke og fysik, er en meget nem hund at træne og fører. Cooper vil gøre alt for at gøre sin fører glad. Han modtager gerne hjælp i terænnet, når det er nødvendigt, men jager også selvstændigt, når han bliver sat til det. Han har en medfødt god markeringsevne, hvilke han også giver videre i til sit afkom.
Cooper er ikke en hård hund eller en man skal rende rundt og råbe af og ruske i (hvilke jeg er stor modstander af...) under træningen, det har han ikke psyke til - og ej heller jeg ;-).
Cooper er flokkens store legebarn, han elsker der kommer gæster og mener bestemt ALLE besøg er til ham, han stjæler fortsat puder, støvler osv og tager løbeture i haven og ruller rundt med det, en personlighed der morer mig og han naturligvis får lov til at dyrke her i huset, hundene skal have lov til at holde fri, på den måde de nu trives ved. I hjemmet er han stille og rolig og ligger i sofaen og bobler. Han er MEGET kælen og elsker ligge på skødet.
At Cooper altid har været nem at træne, viser hans opstart i prøve og jagt systemet. Cooper startede sin jagtkarriere som 9 måneders, var kvalificeret til Vinderklasse A og B som 18 måneders, blev Dansk Brugs Champion og 3. Elitevinder som 3 år, Dansk Jagt Champion som 4 år, sidenhen er der kommet flere resultater og titler til.
Cooper har repræsenteret Danmark til WT flere gange i England, udtaget til hold IWT på 1. holdet og repræsenteret Danmark ved Nordisk Mesterskab i Norge 2014 og ICC i Frankrig 2014 og  i Belgien i 2016.
Cooper opnår de resultater han gør, fordi han har et stort overblik på jagt og prøver, da han har en god ro i sit hoved.
Cooper har været kvalificeret til Eliteprøven 4 gange og har deltaget 3. gange. Han blev 3. Elite vinder i 2012, da han var 3 år.
Desværre nåede Cooper ikke lave mange kuld hvalpe, da der sketet et eller andet, så han ikke kan reproduktere sig, han er undersøgt i hoved og r.. men vi kan ikke opklare hvad der er der sker. Men de kuld han nåede lave er jeg yderst tilfreds med, og Milo skal parre en af hans døtre i 2017. 

Coopers 2017

​Stakkels Cooper HADER at være gået på pension, han var som en cirkus hest, han elskede at komme ind i manegen ;-(. Han er fyldt 8 år, men fortsat meget frisk. Jeg forsøger at undeholde ham på bedste vis, med noget træning, men det bliver jo aldrig det samme.
​Da jeg skulle rydte op i nogle blade en dag, bladrede jeg dem igennem, og det gik op for mig hvor meget Cooper og jeg har oplevet sammen, hold da op nogle intensive år vi har haft, flere gange i England, i Tjekkiet, i Frankrig, Belgien, Sverige og Norge, samtidig med han blev stillet her hjemme, samtidig med jeg fortsat stillede Milo på nationale prøve i ny og næ, en tid der aldrig kommer tilbage, og er taknemmelig for jeg har haft en hund der har givet mig mulighed for at opleve alt dette, TAK Cooper, gamle dreng.

Coopers 2016 opdateret 11/11-2016

Cooper´s pension er indraget, hvilke passer ham fint tror jeg. Han er udtaget til ICC i Belgien oktober 2016. Han er udtaget på sine resultater sidste sæson hvor han viste god stabilitet, ud af de 4 prøver han blev stillet på blev det til 2 x 1.V/CK, 1 x 2.V. 2 x 1.pris 3.V. CK i sverige.
​Han elsker fortsat at træne, og konditionen er ved at være på plads, vi glæder os til turen med Jan og Betty, vi jo har været på WT hold med før. ICC er ikke en hold konkurence, men en individuel præstation, hvor hver land sender 2 deltagere.

​- SÅ er Cooper gået på pension! Han deltog på sin sidste prøve i Belgien. 1 dag gik han fint igennem, 2 dag landede der en anskudt stor kok 1 meter for an ham og det kunne jagt hunden i ham ikke stå for;-), dejligt der er liv i hundene. Det er ærgeligt han skal på pension nu, da han virkelig er i form og i hopla, men da jeg ikke stiller hunde i DRK´s A prøve system i disse tider, har jeg intet valg, da han ikke er kvalificeret til RJK og at starte en hund der fylder 8 år til foråret op der, giver ikke mening. Han kommer med på lidt opsamlinger og bliver fortsat underholdt med træning hver uge.

​Jeg har siddet og kigget Coopers dataer og billeder igennem og i guder hvor har den hund og jeg oplevet meget sammen! Jeg havde aldrig drømt om jeg skulle have så to gode hunde som Milo og Cooper samtidig og de sidste 5-6 år har jeg lavet en champion om året, en tid der aldrig kommer igen. TAK Cooper for alle vores rejser i ind og udland, dine flotte resultater, dit altid gode humør og store loyalitet, du var som en gammel cirkus hest at stille de sidste år, uden træning trak jeg dig bare i ringen, og du præsterede, hvilke privilegie at have fået lov at eje sådan en hund!!
​Cooper lever nok mange år endnu, husets glade klovn der leger med de unge hunde og fortsat syntes det er sjovt at rende rundt i haven og ruske en pude eller en sko, jeg elsker den hunds tosse streger!


 


 

Coopers 2015
 
Nyt 28/11: Cooper deltog i år på Eliteprøven i DRK. Ud af de 26 deltagende hunde, gik han videre til 2. dagen, sammen med 7 andre hunde. Desværre var det exit for alle, der blev ingen Elitevinder 2015. Cooper havde fået Urinvejsinfektion om morgnen, så han skulle tisse hver 5 min., det må man ikke når man er på prøve. Han er i behandling for det nu, og tror jeg trækker hans pension, da han går rigtig godt i øjeblikket, vi får se;-)​
 
Nyt 17/11: Cooper vandt sin 2. Vinder A i år, i dag i Brøndsted. Han gik en rigtig fin stabil prøve, hvor tingene bare så nemme ud, det var de nok ikke, hihi. Han er meldt til Eliteprøven 2015. Vi træner videre......​
 
Nyt: ​24/10: Cooper blev 1.Vinder m CK & er igen kvalificeret til Eliteprøven 2015. Om det bliver ham eller Chief jeg stiller, har jeg endnu ikke besluttet, men Cooper ser ud til at være tilbage i hans gode gamle hopla...
 
I år har Cooper ikke haft lige så travlt, da jeg startede året med at have 2 kuld hvalpe. Derfor kom vi for sent i gang med træningeen. Min sæson blev amputeret med 4 måneder, og det koster på den lange bane.Han startede dog sæsonen med flere vinderplaceringer på Working test, Vinder WT og begyndte være i god form sensommeren 2015, hvor han vandt sin 3. vinder WT der udløste titlen Dansk Working Test Champion.
Cooper har været til IWT i Tjekkiet, holdet blev samlet nr. 9, ud af de ca. 25 hold, og han lå midt i feltet. Han var også i år England på Chatsworth, han var ikke i hopla og lå midt i feltet, jeg opdagede efterfølgende han havde flækket en negl på første dagen, stakkels Cooper.
Han deltog igen i år på Hold UDM WT, holdet blev nr. 6 ud af de ca. 16 hold, og Cooper blev individuelt 4. Vinder.
Cooper er stillet på en Vinder B i år, hvor han blev vinderplaceret.
Årets første Vinder A, the real deal vi jo ELSKER, blev han 2. Vinder. På trods af meget lidt træning, viser Cooper en god stabilitet, vi har ofte klaret os på rutinen, så det kan kun blive bedre, nu der er tid og overskud til træning,


 
Coopers 2014
 
Cooper har haft et forrygende og meget travlt år 2014. Det har været en fantastisk rejse med ham dette år.
Han startede med at blive 1. Vinder/CK på Labradors B prøve i April.
Efter 2 udtagelses prøver, blev han udtaget til International Working Test som deltager på DK1 og til at repræsentere Danmark på Working test i England.
I England lavede han en stabil indsats og lå midt i feltet.
På IWT kom han og holdet helt til tops. DK1 vandt IWT 2014 og Cooper blev den hund med samlet flest point på hele prøven, Top-dog IWT 2014.
Cooper tog så til Labradors Working test og belv 1. vinder i Vinderklasse.
Derefter deltog han på DM for hold WT. Holdet han var på vandt, og oven i købet vandt Cooper prøven igen,  1. WT vinder endnu engang.
Så drog Cooper til Nordisk Mesterskab for hold og individuelt. Holdet fik en 3 plads. Cooper kom med i semifinalen, fik en 1. præmie, der udløste titlen Norsk Jagt Champion og kom i finalen og blev 2. Vinder Nordisk Mester individuelt.
Hjem igen han drog, og på den første Vinder A han deltog på i sæsonen blev han 1. Vinder med CK.
Cooper var stand in for Milo på ICC 2014 i Frankrig, vi blandede os ikke i toppen, men havde en lærerig tur.

Så summasumarum så 2014 ca. således ud:

1 Vinder CK Vinder B
1 Vinder CK Vinder A
2 x 1 WT Vinder - Team Klåge Åge hold vinder
1. pr. Norge, Norsk Jagtchampion
2. Vinder Nordisk Mesterskab
Top-dog IWT2014 - DK1 hold vinder

Der har været flere prøver, og flere vinderplaceringer, men jeg kan ikke huske det hele.
Kan egentlig godt forstå Cooper har været lidt træt i ny og næ ;-).
Da Cooper er blevet en god rejser og jeg syntes det er sjovt at komme væk fra den lille hønsegård, ud i den store hønsegård, fortsætter Cooper sit arbejdsliv i DRK i 2015, da det er i denne klub, han kan kvalificere sig til diverse udenlandske prøver.
Cooper holder lidt fri, men starter op igen i januar 2015 på Vinder A og så går det ellers bare der ud af, med IWT i Tjekkiet og alle mulige andre rejser. 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite